Zelfcompassie

Zelfcompassie betekent dat je warm en begripvol bent tegen jezelf wanneer je het moeilijk hebt of wanneer het voelt alsof je tekortschiet, in plaats van je gevoelens te negeren of alleen maar kritisch te zijn op jezelf. Compassie hebben met anderen, dat lukt meestal wel. Maar compassie hebben met jezelf is vaak een stuk moeilijker.

Voor wie is het programma?
Omdat zelfcompassie eigenlijk een basisvaardigheid is in het leven, is dit een programma dat voor iedereen geschikt is. Het gaat je vooral veel brengen als je altijd erg streng voor jezelf bent.

Waarvoor kun je het programma gebruiken?
Om meer zelfcompassie te creƫren en zo warm en begripvol bent tegen jezelf wanneer je het moeilijk hebt of wanneer het voelt alsof je tekortschiet, in plaats van je gevoelens te negeren of alleen maar kritisch te zijn op jezelf.
- Tijdsindicatie: 12 weken

Wat kan het programma?
Allereerst wordt uitleg gegeven over wat zelfcompassie inhoudt en krijg je een korte vragenlijst over jouw zelfcompassie. De rest van het programma is opgebouwd uit drie sessies. In de eerste sessie ga je onderzoeken hoe jij anderen behandelt, ga je aan de slag met zelfcompassie en ademhalingsoefeningen en krijg je verschillende meditaties. In sessie twee oefen je onder andere met een rollenspel, doe je een compassie-meditatie en verminder je je kritische stem. In de derde sessie is er aandacht voor meer meditaties en leer je goed voor jezelf te zorgen en jezelf te motiveren.

Waar kan ik het programma gebruiken?
Start het programma direct met de knop hieronder!

- Alleen na inloggen/aanmelden kun je het programma gebruiken

» Bekijk hier alle Gezondeboel programma's die we aanbieden
Zelfcompassie

Organisatie:

Gezondeboel