DOE MEE MET
VRAAGBAAK

_____________________________
 

In Rotterdam West zijn veel mensen die je kunnen helpen met vragen. Iedereen in de wijk kan elkaar helpen met tips en advies. Stel elkaar een vraag of help een ander!

 

WAT IS ER
TE DOEN?

____________________________
 

Kijk hier wat we in de wijk voor elkaar en samen met elkaar organiseren. Op dit moment vinden alle bijeenkomst digitaal (via video bellen of telefonisch) plaats. Kijk verder wat er te doen is.

 

 

EVEN EEN
GOED GESPREK?

____________________________
 

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek.

 

DELFSHAVEN
HELPT!

____________________________
 

Het corona-virus zorgt voor veel spanning en ongemak. Delfshaven helpt. Samen willen we zorgen dat er niemand in de knel komt. Vraag en aanbod worden bij elkaar gebracht. Samen staan we sterker.

 

STEUN IN
CORONATIJD

____________________________
 

De periode waar we nu in zitten is voor veel mensen stressvol. Hoe blijf je ook mentaal overeind in deze stressvolle periode? Je kunt er over chatten, bellen, mailen en whatsappen.

 

 

GEZOND IN
QUARANTAINE

____________________________
 

Deze gebruiksvriendelijke programma's voor je mentale gezondheid kunnen je helpen om gezond te blijven of om te gaan met bepaalde situaties . Ze zijn gratis in gebruik en direct te starten.

 

HOE GA JE OM
MET ADHD?

_____________________________
 

Hoe ga je om met uitdagingen op het vlak van AD(H)D? Informatie en hulpaanbod voor kinderen en jongeren en ouders tref je hier.

 

 

OPGROEIENDE
TIENERS?

____________________________
 

Puber en Co geeft antwoord op vragen die je als vader of moeder van opgroeiende tieners kunt hebben. Met tips over hoe je moeilijke onderwerpen kunt bespreken met je zoon of dochter.

 

 

DOE MEE MET
FITKNIP

____________________________
 

Het Fitknip onderzoek naar digitale zelfhulpprogramma's is inmiddels afgesloten. Binnenkort zijn de onderzoeksresultaten bekend.

 

 

WAT STAAT ER
TE GEBEUREN?

_____________________________

 

 


 

ma 24-6
9:30
Opstartkoffie op een andere locatie: Voor de komende wintermaanden zal de Opstartkoffie in het pandje aan de Watergeusstraat in Delfshaven zijn. Het...
ma 24-6
10:00
Opstartkoffie: Maandagmorgen starten we de week met de Opstartkoffie. Heb je zin in koffie of thee en wat gezelligheid om zo de week te beginnen dan...
di 25-6
13:30
Bijbenen: Loopt je agenda ook over? Kun je de vaart van de huidige samenleving nog nauwelijks bijhouden? Bouw dan een wekelijks vertraagmomentje in...
wo 26-6
10:00
Spreekuur Wijkpsycholoog: Wijkpsycholoog Rafael Maria van Avant sanare beantwoordt vragen op het gebied van mentale gezondheid.
vr 28-6
15:00
Kom los: assertiviteitstraining: Ben jij iemand (of ken jij iemand) die wel een zetje in de rug kan gebruiken om wat vaker 'nee' te zeggen? Die het...
vr 28-6
16:45
Maaltijd & ZO: Om de twee weken op vrijdagavond word in VEC Pier 80 Maaltijd & Zo georganiseerd. In samenwerking met de Voedseltuin, Voedselbank...

JE BENT NODIG VOOR
DE COMMUNITY

_____________________________
 

  • Doe mee met de community

Omdat je nodig bent. Zonder bewoners die bereid zijn om deel te nemen, is er geen community. Iedereen heeft iets te bieden en uit contact maken met een ander kun je zelf ook van alles halen.

 

WEL ZELF DOEN MAAR
NIET ALLEEN

_____________________________
 

Vaak wilen we er zelf voor zorgen dat het beter met ons gaat en verwarren we dit met alleen. Door je te verbinden met anderen die je situatie kennen, kan het leven makkelijker worden.

 

 

DE JUISTE MENSEN
EN PLEKKEN

_____________________________
 

Hier kun  je zien waar je allemaal terecht kunt bij jou in de buurt. Of  je kunt ook jouw initiatief in de buurt bekend maken.